Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 31.03.2014 do 04.04.2014

 

Posiłek

 

Śniadanie

 

 

Obiad

 

 

Podwieczorek

 

Poniedziałek

 

 

- płatki orkiszowe na mleku,

- chleb wiejski i rustykalny z masłem,

- szynka wiejska, ser żółty,

- pomidor, sałata, szczypiorek,

- herbata z cytryną;

2 śn: papryka

- zupa ogórkowa z ziemniakami,

- makaron na słodko z twarogiem z sosem truskawkowym,

- kompot wieloowocowy

 

- parówka zapiekana w cieście francuskim z serem żółtym, ogórkiem kiszonym i ketchupem,

- sok pomarańczowy

Wtorek

 

 

- kakao,

- bułka grahamka z masłem,

- jajecznica na maśle ze szczypiorkiem,

- herbata z cytryną;

2 śn: banan

- zupa koperkowa z ziemniakami,

- pulpety w sosie pomidorowym,

- surówka z kapusty białej z majonezem,

- makaron,

- kompot wieloowocowy

- ryż z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną,

- napój jabłkowo-wiśniowy

Środa

- kasza manna na mleku,

- bułka tygrysia z masłem,

- pasta jajeczno-rybna,

- pomidor, koperek,

- dżem wiśniowy,

- herbata z cytryną;

2 śn: kalarepa

- żurek z ziemniakami i białą kiełbaską,

- szaszłyki drobiowe,

- bukiet jarzyn z masłem,

- ryż z warzywami,

- kompot jabłkowy

- baton musli,

- koktajl jagodowy

 

 

Czwartek

- makaron na mleku,

- chleb wiejski i ziarnisty z masłem,

- pasta z kiełbasy,

- ogórek kiszony, natka pietruszki,

- herbata z cytryną;

2 śn: kiwi

- barszcz czerwony z ziemniakami,

- karkówka w sosie jarzynowym,

- kapusta biała gotowana,

- kasza pęczak,

- kompot wieloowocowy

- deser twarogowy z cripsami jabłkowymi i rodzynkami

- herbata miętowa

Piątek

- chrupki miodowe z mlekiem,

- bułka sojowa z masłem,

- pasta twarogowa

z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem,

- herbata z cytryną;

2 śn: marchewka

- krupnik,

- kotlet rybny,

- sałatka z kapusty czerwonej,

- ziemniaki puree,

- kompot wieloowocowy

- ciastka kruche,

- gruszka,

- jogurt owocowy do picia

 

KIEROWNIK GOSPODARCZY                                        SZEF KUCHNI

Barbara Szleper                                                                          Irena Walus

Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 07.04.2014 do 11.04.2014

 

Posiłek

 

Śniadanie

 

 

Obiad

 

 

Podwieczorek

 

Poniedziałek

 

 

- płatki owsiane na mleku,

- chleb wiejski i słonecznikowy z masłem,

- polędwica drobiowa,

- ser żółty,

- pomidor, sałata, szczypiorek,

- herbata z cytryną;

2 śn: danonek

- zupa szpinakowa z jajkiem,

- zapiekanka ziemniaczana z wędliną,

- ogórek kiszony,

- kompot wieloowocowy

- banan w cieście,

- napój jabłkowo-miętowy

Wtorek

 

 

- płatki kukurydziane z mlekiem,

- bułka cebulowa z masłem,

- pasta jajeczna ze szczypiorkiem,

- herbata z cytryną;

2 śn: papryka czerwona

- zupa fasolowa z makaronem,

- kotlet mielony,

- sałatka z buraczków,

- ziemniaki puree,

- kompot wieloowocowy

- drożdżówka z budyniem,

- sok bananowy

Środa

- kasza jęczmienna na mleku,

- chleb graham, bułka z makiem z masłem,

- pasta z makreli wędzonej,

- pomidor, koperek,

- nutella,

- herbata z cytryną;

2 śn: marchew

- zupa z ogórka zielonego z ziemniakami,

- indyk pieczony,

- ananas z żurawiną,

- ryż,

- kompot wieloowocowy

- tosty z szynką i serem żółtym,

- ogórek kiszony,

- kawa z mlekiem

 

 

Czwartek

 

 

- ryż na mleku,

- chleb wiejski i orkiszowy z masłem,

- schab pieczony,

- ser topiony,

- ogórek, sałata zielona,

- herbata z cytryną;

2 śn: cripsy jabłkowe

- zupa kalafiorowa z kaszą gryczaną,

- kluski z mięsem i boczkiem,

- surówka z marchwi i jabłka ze śmietaną,

- sok pomarańczowy

- babka cytrynowa,

- actimel

Piątek

- chrupki cynamonowe z mlekiem,

- bułka z ziarnami z masłem,

- serek ziarnisty,

- rzodkiewka, szczypiorek,

- herbata z cytryną;

2 śn: pomarańcza

- zupa nylonowa,

- spagethi z tuńczykiem,

- sałatka z pomidorów,

- kompot truskawkowy

- chałka z masłem,

- słodkie jajko sadzone,

- napój cytrynowo-miodowy

KIEROWNIK GOSPODARCZY                                        SZEF KUCHNI

Barbara Szleper                                                                          Irena Walus

Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 14.04.2014 do 18.04.2014

 

Posiłek

 

Śniadanie

 

 

Obiad

 

 

Podwieczorek

 

Poniedziałek

 

 

- płatki żytnie na mleku,

- chleb wiejski i ziarnisty z masłem,

- szynka drobiowa,

- pomidor, sałata, szczypiorek,

- herbata z cytryną;

2 śn: papryka

 

- kapuśniak z ziemniakami,

- pierogi leniwe

z sosem truskawkowym,

- kompot wieloowocowy

- parówka zapiekana w cieście francuskim,

- herbata zielona

Wtorek

 

 

- kakao,

- bułka sojowa z masłem,

- jajko na twardo ze szczypiorkiem,

- herbata z cytryną;

2 śn: gruszka

- zupa kalarepowa z ziemniakami,

- ryż z sosem warzywno-mięsnym,

- ogórek z ziołami,

- kompot wieloowocowy

- ciasteczka oszinki,

- maślanka owocowa

Środa

- kaszka kukurydziana na mleku,

- bagietka i grahamka z masłem,

- pasta twarogowo-rybna,

- ogórek kiszony, koperek,

- dżem truskawkowy,

- herbata z cytryną;

2 śn: sok witaminka

- zupa pomidorowa z makaronem,

- udko z kurczaka pieczone,

- sałatka jarzynowa,

- kompot jabłkowy

- bananowiec,

- babeczka z budyniem

Czwartek

 

 

- zacierka na mleku,

- chleb wiejski i żytni z masłem,

- polędwica z warzywami,

- ogórek, sałata zielona,

- herbata z cytryną;

2 śn: mandarynka

- pejzanka z grzankami,

- krokiety z soczewicą i mięsem z sosem pieczarkowym,

- sałatka z ogórków kiszonych i pomidorów z oliwą,

- sok ananasowy

- galaretka z cripsami jabłkowymi i rodzynkami,

- mleczko smakowe UHT

Piątek

- chrupki czekoladowe z mlekiem,

- bułka cebulowa z masłem,

- twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem,

- herbata z cytryną;

- zupa cytrynowa z ryżem,

- paluszki rybne,

- fasolka szparagowa z cebulą, czosnkiem i oliwą,

- ziemniaki puree,

- kompot wieloowocowy

- pierniczki,

- banan,

- jogurt owocowy

KIEROWNIK GOSPODARCZY                                        SZEF KUCHNI

Barbara Szleper                                                                          Irena Walus

Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 21.04.2014 do 25.04.2014

 

Posiłek

 

Śniadanie

 

 

Obiad

 

 

Podwieczorek

 

Poniedziałek

 

 

 

DRUGI DZIEŃ ŚWIĄT WIELKANOCNYCH

 

Wtorek

 

 

 

- kawa z mlekiem,

- bułka z ziarnami z masłem,

- parówka, ser żółty,

- pomidor, szczypiorek,

- herbata z cytryną

- węgierska zupa wiejska,

- spagethi z białym sosem i szynką,

- marchewka z groszkiem z masłem,

- sok pomarańczowy

- ciastko wielozbożowe,

- jabłko,

- mleko

Środa

 

 

 

 

 

 

- płatki ryżowe na mleku,

- bułka wrocławska i chleb orkiszowy z masłem,

- pasta z łososia z jajkiem,

- papryka, natka pietruszki,

- módi,

- herbata z cytryną;

2 śn: marchewka

- zupa ziemniaczana,

- bitki wieprzowe w sosie,

- surówka z kapusty kiszonej,

- kasza gryczana,

- kompot wiśniowy

- ciasto drożdżowe z kruszonką,

- kiwi,

- czekolada na gorąco

Czwartek

 

 

 

Dzień

niemiecki

- kasza jaglana na mleku,

- bułka sojowa z masłem,

- frankfuterka z ketchupem,

- ogórek kiszony,

- herbata z cytryną;

2 śn:winogrona

- krem z zielonego groszku,

- bawarskie pyzy z kapustą kiszoną,

- pomidor z ziołami,

- sok jabłkowy

- niemiecka babka migdałowa,

- napój cytrynowo-miodowy

Piątek

- chrupki mieszane z mlekiem,

- rogal z masłem,

- serek waniliowy,

- banan,

- herbata z cytryną;

2 sn: jabłko

- krem z cukinii z makaronem,

- kuleczki rybne pod pierzynką śmietanową,

- marchew po włosku,

- ziemniaki,

- kompot wieloowocowy

- kajzerka z pasztetem,

- ogórek kiszony, szczypiorek,

- bawarka

KIEROWNIK GOSPODARCZY                                        SZEF KUCHNI

Barbara Szleper                                                                          Irena Walus





Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 28.04.2014 do 02.05.2014

 

Posiłek

 

Śniadanie

 

 

Obiad

 

 

Podwieczorek

 

Poniedziałek

 

 

- kawa z mlekiem,

- bułka hot-dogowa,

- parówka z ketchupem,

- ogórek kiszony,

- herbata z cytryną;

2 śn: kalarepa

 

- zupa flaczki z kurczaka,

- naleśniki z dżemem truskawkowym i sosem waniliowym,

- kompot wieloowocowy

- mini pizza ,

- sok witaminka

 

Wtorek

 

 

- musli z mlekiem,

- bułka rustykalna z masłem,

- serek topiony,

- rzodkiewka, szczypiorek

- herbata z cytryną;

2 śn: sok jabłkowy

- zupa prowansalska z grzankami,

- kotlet drobiowy mielony panierowany w otrębach i sezamie,

- surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą,

- ziemniaki puree,

- kompot wieloowocowy

- ciastka francuskie z wiśniami,

- jogurt owocowy do picia

Środa

- płatki jęczmienne na mleku,

- chleb słonecznikowy i bułka pszenna z masłem,

- tuńczyk,

- pomidor, koperek,

- dżem brzoskwiniowy,

- herbata z cytryną;

2 śn: papryka

- zupa ogórkowa z ziemniakami,

- roladki z piersi indyka z owocami,

- buraczki zasmażane,

- kasza kuskus,

- kompot wieloowocowy

- racuszki karotki,

- herbata z marakuji

Czwartek

 

MIĘDZYNARODOWE ŚWIĘTO PRACY

 

Piątek

-chrupki cynamonowe z mlekiem,

- bulka sojowa z masłem,

- pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem,,

- herbata z cytryną,

- zupa cebulowa z kluskami kładzionymi,

- n filet z mintaja panierowany,

- surówka z kapusty kiszonej,

- ziemniaki puree,

- kompot wieloowocowy

- sernik z rodzynkami,

- napój miętowo-jabłkowy

KIEROWNIK GOSPODARCZY                                        SZEF KUCHNI

Barbara Szleper                                                                          Irena Walus

W dniu 22.03.2013 r. weszły w życie znowelizowane przepisy dotyczące polityki plików cookies.
By Chaqierek
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że strona www.gp1.chelmsl.pl w celu realizacji usług korzysta z plików cookie. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na instalację jednego lub kilku plików cookie na urządzeniu końcowym.