Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 31.03.2014 do 04.04.2014
Posiłek |
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
|
- płatki orkiszowe na mleku, - chleb wiejski i rustykalny z masłem, - szynka wiejska, ser żółty, - pomidor, sałata, szczypiorek, - herbata z cytryną; 2 śn: papryka |
- zupa ogórkowa z ziemniakami, - makaron na słodko z twarogiem z sosem truskawkowym, - kompot wieloowocowy
|
- parówka zapiekana w cieście francuskim z serem żółtym, ogórkiem kiszonym i ketchupem, - sok pomarańczowy |
Wtorek
|
- kakao, - bułka grahamka z masłem, - jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, - herbata z cytryną; 2 śn: banan |
- zupa koperkowa z ziemniakami, - pulpety w sosie pomidorowym, - surówka z kapusty białej z majonezem, - makaron, - kompot wieloowocowy |
- ryż z jabłkiem, cynamonem i bitą śmietaną, - napój jabłkowo-wiśniowy |
Środa |
- kasza manna na mleku, - bułka tygrysia z masłem, - pasta jajeczno-rybna, - pomidor, koperek, - dżem wiśniowy, - herbata z cytryną; 2 śn: kalarepa |
- żurek z ziemniakami i białą kiełbaską, - szaszłyki drobiowe, - bukiet jarzyn z masłem, - ryż z warzywami, - kompot jabłkowy |
- baton musli, - koktajl jagodowy
|
Czwartek |
- makaron na mleku, - chleb wiejski i ziarnisty z masłem, - pasta z kiełbasy, - ogórek kiszony, natka pietruszki, - herbata z cytryną; 2 śn: kiwi |
- barszcz czerwony z ziemniakami, - karkówka w sosie jarzynowym, - kapusta biała gotowana, - kasza pęczak, - kompot wieloowocowy |
- deser twarogowy z cripsami jabłkowymi i rodzynkami - herbata miętowa |
Piątek |
- chrupki miodowe z mlekiem, - bułka sojowa z masłem, - pasta twarogowa z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem, - herbata z cytryną; 2 śn: marchewka |
- krupnik, - kotlet rybny, - sałatka z kapusty czerwonej, - ziemniaki puree, - kompot wieloowocowy |
- ciastka kruche, - gruszka, - jogurt owocowy do picia
|
KIEROWNIK GOSPODARCZY SZEF KUCHNI Barbara Szleper Irena Walus |
Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 07.04.2014 do 11.04.2014
Posiłek |
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
|
- płatki owsiane na mleku, - chleb wiejski i słonecznikowy z masłem, - polędwica drobiowa, - ser żółty, - pomidor, sałata, szczypiorek, - herbata z cytryną; 2 śn: danonek |
- zupa szpinakowa z jajkiem, - zapiekanka ziemniaczana z wędliną, - ogórek kiszony, - kompot wieloowocowy |
- banan w cieście, - napój jabłkowo-miętowy |
Wtorek
|
- płatki kukurydziane z mlekiem, - bułka cebulowa z masłem, - pasta jajeczna ze szczypiorkiem, - herbata z cytryną; 2 śn: papryka czerwona |
- zupa fasolowa z makaronem, - kotlet mielony, - sałatka z buraczków, - ziemniaki puree, - kompot wieloowocowy |
- drożdżówka z budyniem, - sok bananowy |
Środa |
- kasza jęczmienna na mleku, - chleb graham, bułka z makiem z masłem, - pasta z makreli wędzonej, - pomidor, koperek, - nutella, - herbata z cytryną; 2 śn: marchew |
- zupa z ogórka zielonego z ziemniakami, - indyk pieczony, - ananas z żurawiną, - ryż, - kompot wieloowocowy |
- tosty z szynką i serem żółtym, - ogórek kiszony, - kawa z mlekiem
|
Czwartek
|
- ryż na mleku, - chleb wiejski i orkiszowy z masłem, - schab pieczony, - ser topiony, - ogórek, sałata zielona, - herbata z cytryną; 2 śn: cripsy jabłkowe |
- zupa kalafiorowa z kaszą gryczaną, - kluski z mięsem i boczkiem, - surówka z marchwi i jabłka ze śmietaną, - sok pomarańczowy |
- babka cytrynowa, - actimel |
Piątek |
- chrupki cynamonowe z mlekiem, - bułka z ziarnami z masłem, - serek ziarnisty, - rzodkiewka, szczypiorek, - herbata z cytryną; 2 śn: pomarańcza |
- zupa nylonowa, - spagethi z tuńczykiem, - sałatka z pomidorów, - kompot truskawkowy |
- chałka z masłem, - słodkie jajko sadzone, - napój cytrynowo-miodowy |
KIEROWNIK GOSPODARCZY SZEF KUCHNI Barbara Szleper Irena Walus |
Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 14.04.2014 do 18.04.2014
Posiłek |
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
|
- płatki żytnie na mleku, - chleb wiejski i ziarnisty z masłem, - szynka drobiowa, - pomidor, sałata, szczypiorek, - herbata z cytryną; 2 śn: papryka
|
- kapuśniak z ziemniakami, - pierogi leniwe z sosem truskawkowym, - kompot wieloowocowy |
- parówka zapiekana w cieście francuskim, - herbata zielona |
Wtorek
|
- kakao, - bułka sojowa z masłem, - jajko na twardo ze szczypiorkiem, - herbata z cytryną; 2 śn: gruszka |
- zupa kalarepowa z ziemniakami, - ryż z sosem warzywno-mięsnym, - ogórek z ziołami, - kompot wieloowocowy |
- ciasteczka oszinki, - maślanka owocowa |
Środa |
- kaszka kukurydziana na mleku, - bagietka i grahamka z masłem, - pasta twarogowo-rybna, - ogórek kiszony, koperek, - dżem truskawkowy, - herbata z cytryną; 2 śn: sok witaminka |
- zupa pomidorowa z makaronem, - udko z kurczaka pieczone, - sałatka jarzynowa, - kompot jabłkowy |
- bananowiec, - babeczka z budyniem |
Czwartek
|
- zacierka na mleku, - chleb wiejski i żytni z masłem, - polędwica z warzywami, - ogórek, sałata zielona, - herbata z cytryną; 2 śn: mandarynka |
- pejzanka z grzankami, - krokiety z soczewicą i mięsem z sosem pieczarkowym, - sałatka z ogórków kiszonych i pomidorów z oliwą, - sok ananasowy |
- galaretka z cripsami jabłkowymi i rodzynkami, - mleczko smakowe UHT |
Piątek |
- chrupki czekoladowe z mlekiem, - bułka cebulowa z masłem, - twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, - herbata z cytryną; |
- zupa cytrynowa z ryżem, - paluszki rybne, - fasolka szparagowa z cebulą, czosnkiem i oliwą, - ziemniaki puree, - kompot wieloowocowy |
- pierniczki, - banan, - jogurt owocowy |
KIEROWNIK GOSPODARCZY SZEF KUCHNI Barbara Szleper Irena Walus |
Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 21.04.2014 do 25.04.2014
Posiłek |
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
|
|
DRUGI DZIEŃ ŚWIĄT WIELKANOCNYCH |
|
Wtorek
|
- kawa z mlekiem, - bułka z ziarnami z masłem, - parówka, ser żółty, - pomidor, szczypiorek, - herbata z cytryną |
- węgierska zupa wiejska, - spagethi z białym sosem i szynką, - marchewka z groszkiem z masłem, - sok pomarańczowy |
- ciastko wielozbożowe, - jabłko, - mleko |
Środa
|
- płatki ryżowe na mleku, - bułka wrocławska i chleb orkiszowy z masłem, - pasta z łososia z jajkiem, - papryka, natka pietruszki, - módi, - herbata z cytryną; 2 śn: marchewka |
- zupa ziemniaczana, - bitki wieprzowe w sosie, - surówka z kapusty kiszonej, - kasza gryczana, - kompot wiśniowy |
- ciasto drożdżowe z kruszonką, - kiwi, - czekolada na gorąco |
Czwartek
Dzień niemiecki |
- kasza jaglana na mleku, - bułka sojowa z masłem, - frankfuterka z ketchupem, - ogórek kiszony, - herbata z cytryną; 2 śn:winogrona |
- krem z zielonego groszku, - bawarskie pyzy z kapustą kiszoną, - pomidor z ziołami, - sok jabłkowy |
- niemiecka babka migdałowa, - napój cytrynowo-miodowy |
Piątek |
- chrupki mieszane z mlekiem, - rogal z masłem, - serek waniliowy, - banan, - herbata z cytryną; 2 sn: jabłko |
- krem z cukinii z makaronem, - kuleczki rybne pod pierzynką śmietanową, - marchew po włosku, - ziemniaki, - kompot wieloowocowy |
- kajzerka z pasztetem, - ogórek kiszony, szczypiorek, - bawarka |
KIEROWNIK GOSPODARCZY SZEF KUCHNI Barbara Szleper Irena Walus |
Tygodniowy jadłospis przedszkolny na okres 28.04.2014 do 02.05.2014
Posiłek |
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
|
- kawa z mlekiem, - bułka hot-dogowa, - parówka z ketchupem, - ogórek kiszony, - herbata z cytryną; 2 śn: kalarepa
|
- zupa flaczki z kurczaka, - naleśniki z dżemem truskawkowym i sosem waniliowym, - kompot wieloowocowy |
- mini pizza , - sok witaminka
|
Wtorek
|
- musli z mlekiem, - bułka rustykalna z masłem, - serek topiony, - rzodkiewka, szczypiorek - herbata z cytryną; 2 śn: sok jabłkowy |
- zupa prowansalska z grzankami, - kotlet drobiowy mielony panierowany w otrębach i sezamie, - surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą, - ziemniaki puree, - kompot wieloowocowy |
- ciastka francuskie z wiśniami, - jogurt owocowy do picia |
Środa |
- płatki jęczmienne na mleku, - chleb słonecznikowy i bułka pszenna z masłem, - tuńczyk, - pomidor, koperek, - dżem brzoskwiniowy, - herbata z cytryną; 2 śn: papryka |
- zupa ogórkowa z ziemniakami, - roladki z piersi indyka z owocami, - buraczki zasmażane, - kasza kuskus, - kompot wieloowocowy |
- racuszki karotki, - herbata z marakuji |
Czwartek |
|
MIĘDZYNARODOWE ŚWIĘTO PRACY |
|
Piątek |
-chrupki cynamonowe z mlekiem, - bulka sojowa z masłem, - pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem,, - herbata z cytryną, |
- zupa cebulowa z kluskami kładzionymi, - n filet z mintaja panierowany, - surówka z kapusty kiszonej, - ziemniaki puree, - kompot wieloowocowy |
- sernik z rodzynkami, - napój miętowo-jabłkowy |
KIEROWNIK GOSPODARCZY SZEF KUCHNI Barbara Szleper Irena Walus |